onsdag 14 mars 2012

Onsdag 14/3

Svar till signaturerna i HD (min mening) ”ett bättre boende” 12/3 och Bekymrad 13/3.
Först och främst vill jag säga till er och alla andra som ”motarbetar” det nya vårdboendet, som är tänkt att uppföras på Ramlösagården, att ni borde skämmas!
 Jag skäms att ha er som medmänniskor, så som ni håller på och propagerar för att inte detta vårdboende inte ska uppföras i närheten av där ni bor. Enligt mig är ni egoistiska, fördomsfulla och nedvärderande mot andra människor. För det är faktiskt människor det handlar om. Men det verkar inte ni ha någon sympati för, det är ju inte era barn som ska bo på boendet, bara några andras, men det spelar väl ingen roll?
 Signaturen ”Ett bättre boende” skriver paradoxalt nog att han/hon önskar att man ska ta hand om alla människor i vårt samhälle. Men skriver samtidigt att barnens trygghet i närområdet ska gå i första hand och att det istället borde skapas en kreativ närmiljö på Ramlösagården. Med andra ord säger ni ”De psykiskt sjuka, skall tas om hand, men de ska helst inte bo i närheten av oss”.
Förstår ni inte att dessa människor får eller blir medicinerade. Vilket gör att de kan leva som precis alla andra i samhället. Jag tror inte ni tänker på hur många människor som går runt i vårt samhälle som har psykiska sjukdomar, men som inte blir medicinerade. Det kan lika gärna vara era grannar på Ramlösagården, men som ni inte vet om. Det är de som är farliga.
En annan sak som upprör mig är hur ni hänvisar till socialtjänstens rekommendationer att inte bygga 2 institutioner bredvid varandra. Hur kan ni likna ett LSS boende som en institution? De människor som bor på det boendet är exempelvis personer med
utvecklingsstörning, autism, hjärnskada eller rörelsehinder. Det är människor som med hjälp kan bo antingen på egen hand eller i ett gruppboende. Alltså inte några farliga lemlästande människor som man behöver undvika.
Jag tror att det är helt rätt att det nya vårdboendet ska upprättas där ni bor, så att ni förhoppningsvis får mer kunskap om er omgivning och kanske någon gång i framtiden får en vidare syn på era medmänniskor i samhället. Men blir det inte så, då har ni ju alltid alternativet att flytta, för det är faktiskt så här samhället ser ut, inte riktigt lika perfekta som ni på Ramlösagården, men nästan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar